Optisan Pro

Het is naast een meting en behandeling met Global Diagnostics ook mogelijk thuisbehandelapparaten aan te schaffen via mij. Deze apparaatjes zijn een eventuele extra toevoeging om jouw gezondheid te bevorderen. Op deze pagina lees je meer over de Optisan Pro.

De Optisan Pro is, net als Global Diagnostics, een product van Vitatec Products AG uit Zwitserland. Ontwikkeld door fysicus Dr. S. Kiontke, die ook de vitaalveldtechnologie introduceerde. Met het apparaatje is het mogelijk zogenaamde biofotonen-therapie te ontvangen; de gezondheidsbevorderende werking van licht en kleuren.

Optisan Pro
Kleurentherapie

De apparaten van Vitatec werken met het vitale veld. Sinds 1993 zijn ze miljoenen keren gebruikt door een gestaag groeiend aantal gebruikers van vitaalveldtechnologie.

De OptisanXT Pro is de 3e generatie van een veelgebruikt apparaat voor professioneel gebruik van licht en kleuren. Veel natuurgeneeskundige therapeuten kennen inmiddels de grote voordelen van toepassing van kleuren bij gezondheid en het verbeteren van diverse klachten / symptomen. Met de nieuwe Optisan Pro is er een handzaam apparaat beschikbaar, waarmee kleurentherapie eenvoudig in de praktijk kan worden uitgevoerd.

Biofotonen

Meer dan 80 jaar geleden werd door Alexander Gurwitsch, de vroege pionier op het gebied van biofotonen, aangetoond dat fotonen (lichtdeeltjes) levende organismen konden beïnvloeden. In een experiment werden twee culturen van gistcellen door een ondoorzichtige schijf met gaten gescheiden.

Als de culturen elkaar voortdurend konden ‘zien’, was een wederzijdse beïnvloeding na zes tot acht minuten vast te stellen als de schijf met 50 Hz draaide. Hierdoor zien we niet alleen dat een wederzijdse beïnvloeding door fotonen plaatsvindt, maar ook dat dit veel effectiever wordt als de stroom van de bio-fotonen met een bepaalde frequentie onderbroken wordt, dus pulseert.

28 programma's

Wit licht

Infraroodstraling

Goed doordachte combinaties van kleuren, intensiteit en ritmes

Groot spectrum aan kleurnuances in diverse variaties van zichtbaar licht

Op batterijen

Gemakkelijk in gebruik

Effecten van kleurentherapie

Ook in de relevante literatuur zijn veel voorbeelden te vinden van fysiologische effecten die met verschillende lichtintensiteiten kunnen worden bereikt. Bevindingen uit biofysische principes laten echter zien dat niet alleen de kleurnuance en intensiteit van het uitgestraalde licht, maar vooral de frequentie en het ritme van de lichtimpulsen een betekenis kunnen hebben. Uit experimenten met biofotonen, waaronder die van Alexander Gurwitch, kan men de conclusie trekken dat niet de continue bestraling, maar juist een ritmisch onderbroken toepassing snellere reacties laat zien. 

 

Reacties naar aanleiding van de Optisan Pro:
“Ik voelde meteen het lymfeprogramma op mijn lichaam.”

“Het programma Mitochondria Easy maakte me meteen wakker.”

“Hoewel het sterker aanvoelt, heb ik bij mijn chronische gevallen geen aanvankelijke verslechtering gezien.”

“De bediening is prettig omdat het dicht bij andere bekende apparaten staat.”

“Het witte licht maakt het rond en prettig, voelt completer aan.”

“Direct na een knieblessure zag ik verbazingwekkend snelle verbetering, zowel subjectief als visueel.”

Hoe werkt het apparaat?

De Optisan Pro bevat tien verschillende soorten led-lampen, waarmee een groot bereik aan zichtbaar licht en een deel van het infrarood licht kan worden gegenereerd. In de loop van een programma worden individuele kleuren geactiveerd en de combinatie van de intensiteit van rood, groen en blauw resulteert in een groot aantal zichtbare kleurnuances.

Sommige led’s kunnen bepaalde kleuren met verhoogde intensiteit uitstralen en de ingebouwde microprocessor regelt honderden ritmevariaties. Hierdoor geven de led’s een grote verscheidenheid aan lichtpulsen af. Het resultaat zijn combinaties van:

  • verschillende kleurtonen
  • specifieke volgorde
  • verschillende knippersnelheden
  • veranderende intensiteiten
  • zinvolle pauzes

De door de Optisan Pro uitgestraalde fotonen bezitten daardoor dezelfde werking op het levende organisme als biofotonen.

Bediening van de Optisan Pro

De bediening is heel eenvoudig. Optisan Pro heeft 28 behandelprogramma’s in 4 menu’s.

Lichaamsmechanica
Blokkades, fascias, weefsel, kraakbeen, spieren, bovenlichaam, onderlichaam, spinale dura

Organen
Dunne darm, hart, lever, maag, milt, alvleesklier, stimulatieorgaan

Versterking
Algemene Stimulatie, Drainage, Energieopbouw, Basisvoorziening, Micro-organismen, Slijmvliezen, Pijn, Wondgenezing / huidproblemen

Cel
Membraan-hormoon, mitochondriën, Pischinger, Redox-systeem, celbalans

De programma’s hebben een vooraf ingestelde aflooptijd die op elk moment kan worden onderbroken, evenals de algemene stralingsintensiteit die per programma desgewenst kan worden verminderd. De verschillende programma’s kunnen door middel van een display eenvoudig opgezocht en gekozen worden. Een pieptoon geeft de start en het einde van het programma aan. 

De Optisan Pro bevat een accu die wordt opgeladen via een USB-C-aansluiting. Wanneer deze volledig is opgeladen en normaal wordt gebruikt, gaat deze een dag of langer in de praktijk mee.

De Optisan Pro is een thuisbehandelapparaat en is aan te schaffen via mij. Dit kan zowel naast een meting, als zonder meting met Global Diagnostics. Tijdens een workshop wordt uitgebreid uitleg gegeven en is het mogelijk de Optisan Pro te bekijken. Aanmelden hiervoor kan via de pagina Evenementen. Of neem contact met me op.

Heb je vragen?

Neem gerust contact met me op!