Klachten en werkwijze

Chronische klachten

Signalen van burn-out

Vage of onverklaarbare klachten

Vermoeidheid

Problemen met spijsvertering

Stress

Allergieën

Moeite met afvallen

Depressie

In mijn praktijk komen mensen met allerlei soorten klachten. Bovenstaande klachten zijn een greep uit de vele klachten die men kan ontwikkelen. Met het meetsysteem Global Diagnostics kunnen we de onderliggende oorzaak van de klachten achterhalen en de resultaten in 3D bekijken op de computer. 

Lang voordat er klachten optreden, is al meetbaar vast te stellen waar zich verstoringen bevinden. 
Hierdoor is het op deze manier ook mogelijk preventief je gezondheid te beschermen en bevorderen.

Wat is vitaalveldtherapie?

Iedereen is uniek en alles in het lichaam is met elkaar verbonden. Lichaam én geest.

Als vitaalveldtherapeut kijk ik naar het gehele plaatje, het vitaalveld, dat de algehele gezondheid weerspiegelt van jouw lichaam. Hoe gaat het bijvoorbeeld met je immuunsysteem, afvalstoffen, vertering, stoelgang en de mate van stress in je leven?

Het uitgangspunt van het meetsysteem is holistisch. Het lichaam is een samenhangend systeem dat alleen goed kan werken als alle processen soepel verlopen. Verstoring door een orgaan, spier, bot of klier heeft invloed op je lichaamsfuncties.

Dankzij een uitgebreide kennis van natuurgeneeskunde, kan ik je naar aanleiding van de meting advies geven en begeleiden. Met de juiste voeding en leefstijl is het mogelijk de balans in je gezondheid terug te krijgen.

1. Kennismaking

Wanneer je voor het eerst bij mij komt, leren we elkaar eerst even kennen. Je mag een formulier met jouw gegevens invullen en me meer vertellen over jou. Spreek je liever niet over je klachten? Dat is ook helemaal oké.

Let op: laat bijzonderheden vooraf weten. Denk aan zwangerschap, pacemaker, IDD, gebruik van medicijnen, volgen van dieet of wanneer je net uit de sportschool komt.

2. Meting

Een lichaamsmeting zal vervolgens voor uitgebreid inzicht zorgen in jouw klachten en de oorzaak daarvan. Deze meting wordt gedaan door middel van het meetsysteem Global Diagnostics en zal meer dan 660 lichaamsfuncties meten. Hierdoor krijg je een zeer uitgebreid en nauwkeurig beeld van jouw lichaam en gezondheid.

Hoe werkt de meting?

✓ Je mag schoenen en sokken uitdoen en comfortabel gaan liggen op de bank
✓ Aan de binnenkant van je enkels worden twee plakkers geplakt, waar elektroden aan bevestigt zitten
✓ De meting aan de hand van de elektroden duurt slechts 8 minuten en is uiteraard volledig pijnloos

Het systeem zal de reactiepatronen van meer dan 660 lichaamsfuncties meten tot in de cel, analyseren en evalueren op energetisch niveau. We meten hiermee de energetische toestand van alle organen, zoals nieren, longen en hart. En je 13 lichaamssystemen, zoals hieronder omschreven.

Resultaten van de meting

De meting geeft ons inzicht in het volgende:

✓ Waar blokkades optreden
✓ Of je lichaam stress ervaart
✓ Hoe de systemen met elkaar samenwerken
✓ Of er toxinen (giftige stoffen) in je lichaam zitten
✓ Of je energie wel / niet in balans is en waar de disbalans zit

Direct na de meting zullen de resultaten op de computer in 3D te zien zijn. Wat de resultaten vertellen, zal meteen aan je uit worden gelegd.

Meer lezen over het meetsysteem?

Lymfe

stelsel

Hormoon

stelsel

Autonome

zenuwstelsel

Urogenitaal

stelsel

Zintuigen

Spier en skelet

Immuun

systeem

Ademhalings

systeem

Voortplantings

systeem

Spijsverterings

systeem

Maag en kaak

systeem

Cardiovasculair

systeem

Hersenen en zenuwen

3. Behandeling

Nu we een duidelijk beeld hebben van de verstoring in jouw lichaam, kunnen we het probleem gericht aanpakken. Bovendien kunnen we vroegtijdig handelen om verdere klachten te voorkomen.

De behandeling zal voor jou hetzelfde verlopen als de meting, namelijk via de plakkers op je enkels. Ook dit is uiteraard volledig pijnloos.

Met de behandeling ondersteunen we het lichaam door middel van trillingen en frequenties. Zo worden de lichaamssytemen (bijvoorbeeld een spier, kaak, afvalstoffen of het zenuwstelsel dat zwaar belast is om wat voor reden dan ook) weer op gang geholpen.

De behandelingen hebben een duur van 20 – 30 minuten. Tijdens de behandeling mag je lekker ontspannen en worden de vervolgstappen met je besproken.

4. Begeleiding

Dankzij een uitgebreide kennis van de natuurgeneeskunde, kan het juiste advies worden gegeven om het probleem nog verder aan te pakken.

Met de juiste voeding en leefstijl is het mogelijk de balans in je gezondheid terug te krijgen. Gebaseerd op de meting zullen tijdens de behandeling maatregelen en handvaten worden aangeboden om jou stap voor stap te begeleiden naar een gezond immuunsysteem, een gezonde lichaamscel en daarmee een gezond leven!

Jouw privacy wordt natuurlijk goed gewaarborgd, lees meer hierover in mijn privacyverklaring.

"Na een periode van vele blaasontstekingen en medicijnen die niet meer hielpen ben ik terechtgekomen bij Riena. Het is met de metingen én adviezen om bepaalde producten te gebruiken, zoals visolie voeding aanpassen, zeker gelukt om mijn hele lichaam en geest sterker te maken.

Ik ben nog steeds met Riena in contact om dit te bereiken. Het is een proces waar de metingen een goed beeld geven en van belang zijn om verdere genezing te krijgen. Het is fijn om met Riena samen te werken en ze staat open om advies te geven als ik dat nodig heb. Dank hiervoor."

Ans

"Na twee jaar met klachten te hebben rondgelopen, waarbij allerlei onderzoeken in het ziekenhuis niets uitwezen bij Riena terechtgekomen. De meting wist precies te achterhalen waar de klachten vandaan kwamen. Met de duidelijke meting en adviezen hierbij over kleine aanvullingen in mijn voedingspatroon (o.a. vetten en mineralen) helemaal van mijn klachten afgekomen.

Nu al ruim een jaar geen klachten meer. Ga nu preventief één of twee keer per jaar naar Riena om eventuele storingen snel op te sporen. Waar regulier niet kan helpen raad ik iedereen echt aan om een meting te doen zodat de oorzaak van je klacht kan worden achterhaald en behandeld."

Nancy

Meer uitgebreide ervaringen lezen van klanten?

Lees meer over mijn tarieven en vergoedingen