Vitamine K2+D3

Vitamine K2 en D3

Om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen en onderzoeken doe ik regelmatig aan bijscholing. Dit keer bezocht ik een congres in Madeira, door de ontwikkelaar van de supplementen waar ik mee werk. Ik werd geïnspireerd voor dit artikel over Vitamine K2 en D3. Krachtige vitamines die al op jonge leeftijd kunnen worden ingezet voor sterke botten, bloedvaten én bij ondersteuning van osteoporose, long COVID, neuropathie, Parkinson en ontstekingen.

Wat is Vitamine K2?
Vitamine K is begin jaren ’30 ontdekt door de Deense onderzoeker Henrik C.P. Dam bij het Biochemische Instituut van de Universiteit in Kopenhagen. Vitamine K is een verzamelnaam voor een groep vitaminen met min of meer gemeenschappelijke moleculaire structuren.

Vitamine K2 blijkt uit onderzoek de meest effectieve vorm van vitamine K voor gezonde botten te zijn. Bot wordt tijdens ons leven constant gevormd en afgebroken, om klein letsel te herstellen en zodat het lichaam de grote hoeveelheid calcium in het botweefsel kan gebruiken om de vitale functies te behouden. Tijdens de kindertijd en adolescentie is de snelheid van de vorming groter dan de snelheid van de afbraak. Na 25 – 30 jarige leeftijd verandert dit wat geleidelijk leidt tot verlies van botsterkte en massa.

Wie heeft vitamine K2 nodig?
De onderzoeksresultaten die zijn gepubliceerd in het laatste decennium, wijzen uit dat vitamine K2 in belangrijke mate bijdraagt aan de ontwikkeling van botstructuren tijdens de groei van het lichaam, het behoud van sterke botten tijdens het gewone leven en het verminderden van het risico op osteoporose. Daarnaast is er bewijs dat regelmatige inname van vitamine K2 helpt om de bloedvaten flexibel te houden, met als positief gevolg een verminderd risico op hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Wat is vitamine D3?
Er zit heel weinig vitamine K2 in het typisch Westerse eetpatroon. Vitamine D3 draagt onder meer bij tot de opname van calcium en fosfor uit je voeding en zorgt zo voor een goed calcium- en fosforgehalte in het bloed. Vitamine K2 zorgt vervolgens voor de juiste distributie van calcium in je hele lichaam.

Vitamine K en K2

Vitamine D

Natuurlijke gezondheid
Een krachtige combinatie van vitamines die jouw lichaam op een natuurlijke manier kunnen ondersteunen. De supplementen waar ik mee werk zijn allemaal op natuurlijke basis, zonder chemische toevoegingen. Zo werk je aan een goede gezondheid, met de kracht van de natuur. Mocht je geïnteresseerd zijn in Vitamine K2+D3, weet dan dat het uiterst belangrijk is dat je een kwalitatief supplement neemt en professioneel advies krijgt. Neem hierover gerust contact met me op.

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!