Weegschaal

Nieuw: de BIA meting

Wil jij graag werken aan gewichtsafname -of toename? Misschien heb je al van alles geprobeerd en werkt niks echt, of in ieder geval niet blijvend. Sinds kort is het mogelijk mijn standaard meting met Global Diagnostics uit te breiden met een extra meting, de BIA meting. Lees snel verder om meer te weten te komen.

Over de BIA methode
De BIA (Bio-elektrische Impedantie Analyse) is een aparte meting en toevoeging op de meting via Global Diagnostics. Deze extra meting geeft nog meer informatie over jouw lichaamssamenstelling. Uit lichaamslengte, gewicht, leeftijd en geslacht, in samenhang met de meetwaarden van een BIA, kunnen interessante bevindingen worden verkregen over de verdeling van de belangrijkste componenten van het lichaam: water, vet en vetvrije massa.

De BIA meting is medisch verantwoord; de hiervoor gebruikte formules zijn ontwikkeld in veel onderzoeken en studies, die in de literatuur (door het toenemend aantal meetgegevens) steeds beter worden. Velen gebruiken simpele huishoudelijke apparaten om bijvoorbeeld BMI te meten, maar deze kunnen onbetrouwbaar zijn en geven soms zelfs totaal verkeerde resultaten. Een meting van de lichaamssamenstelling met de BIA-methode in de medische wereld is er niet mee te vergelijken.

Hoe werkt de BIA meting?

✓ Je mag comfortabel gaan liggen op de bank en even een paar minuutjes wachten, zodat het bloed gelijkmatig in het lichaam kan worden verdeeld. Armen en benen mogen elkaar of het lichaam niet raken, want dit kan de meetresultaten vervalsen. 

✓ Net als bij de meting met Global Diagnostics worden plakkers geplakt, waar elektroden aan zitten.

✓ We voeren jouw persoonlijke gegevens in: geslacht, leeftijd, gewicht en lengte.

✓ De meting wordt uitgevoerd. Het gehele proces duurt minder dan 90 seconden en geeft ons direct inzicht in de resultaten.

Resultaten van de meting
Na de meting hebben we inzicht in:

– Fitnessstatus
– Body Mass Index
– Vetmassa 
– Vetvrije massa
– Lichaamscelmassa
Extracellulaire massa
– Totaal lichaamswater 
– Intracellulair water
– Extracellulair water
Totaal droge massa
– Intracellulair Droge stof
– Extracellulaire droge stof

Door deze gegevens hebben we, naast de meting met Global Diagnostics, een nog beter beeld van hoe jouw lichaam momenteel werkt. Vanuit hier kunnen we samen aan de slag zodat jij je weer fit en lekker in je vel gaat voelen!

Voor meer informatie neem contact met me op of lees verder via de pagina BIA meting.

De BIA meting kan gebruikt worden bij o.a. gecontroleerde gewichtsvermindering, als middel om ondervoeding en voedingstherapieën te monitoren, multifactorieel syndroom Cachexie, doelgericht bouwen van cel- of spiermassa, verstoringen van de waterhuishouding (bijv. hart- of nierinsufficiëntie, hormonale invloeden, zwakke aderen, lymfoedeem).

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!