Over mij

Riena Swaanen

Mijn naam is Riena Swaanen-Hendriks. Ik ben geboren en getogen in Hoogeloon, Noord-Brabant. Ondertussen alweer 36 jaar gelukkig getrouwd. Moeder van 2 mooie mannen, schoonmoeder en oma.

Op 35-jarige leeftijd ging mijn gezondheid achteruit. Ik zocht hulp in de reguliere geneeskunde, maar al snel werd mij verteld: “Hier moet je mee leren leven.” 

Dit is niet hoe ik mijn leven voor me zag vanaf mijn 35e en daarom ben ik andere mogelijkheden gaan zoeken. Ikzelf ben allergisch voor medicijnen; mijn lichaam is een natuurproduct en echt, ik verdraag nog geen enkel middel, mijn lijf stoot het af. Dus ik zocht naar alternatieven. Via homeopathische middelen, via celbiologie, kwam ik erachter dat mijn lichaam behoorlijk verzuurt was. Een verzuring in het lichaam is een verstoring van het zuur base evenwicht. De basis van mijn gezondheid lag aan diggelen. Ik ging aan de slag met het aanpassen van mijn voeding, zodat mijn cellen zich zodanig weer goed voedden dat ze weer voeding opnamen. Zo vond ik mijn weg naar een goede gezondheid.

Deze ervaring is voor mij de reden geweest dat ik mezelf omgeschoold heb van coupeuse tot natuurgeneeskundige en voedingsdeskundige, vitaalveldtherapeut/coach en ook trainer. Ik wilde anderen ook op deze natuurlijke manier vooruithelpen met hun gezondheid!

 

Riena Swaanen Vitaalveldtherapie

Voordat ik als natuurgeneeskundige therapeut aan de slag ging, werkte ik al met bloedtesten waarbij ín de cel ook goed onderzocht werd op tekorten en waar voeding centraal stond. Via via ben ik zo in contact gekomen met het Zwitserse bedrijf Vitatec, waar mijn meetapparaat Global Diagnostics is ontwikkeld. Door een opleiding bij hen te volgen kon ik zelfstandig aan de slag.

Met voeding voor de cel als uitgangspunt mocht ik anderen gaan helpen met hun gezondheid. Waarom ben je ziek geworden? Waarom is jouw cel zo achteruit gegaan? Door met een holistische kijk naar je leven te kijken kom je tot inzicht dat vele klachten en ziektes diepere oorzaken hebben. Daar ligt dan ook mijn interesse, wat is de diepere oorzaak van jouw klachten of ziekte?

Lichaam en geest komen altijd samen.

1998

Opleiding werken met je intuïtie en energie
– Vitatec Nederland

2014

Opleiding Vitaalveldtherapie
– Vitatec Nederland

2015

Cursus Voeding & hormonen
– Ortho Health Foundation, Rineke Dijkinga

2015

Cursus Voeding voor brein & darmen
– Ortho Health Foundation, Rineke Dijkinga

2016

Opleiding Voedingsdeskundige
– Marion Schaatsbergen

2021

Opleiding Vitaalveldtrainer / coach
– Vitatec Nederland

2023

Opleiding Differentiaal Diagnostiek
met Global Diagnostics
– Vitatec Nederland

2023

Cursus De boodschappers in ons lichaam,
hun frequenties en complexe systemen
– Vitatec Nederland

2023

Opleiding DigiCon Pro
(de digitale apotheek)
– Vitatec Nederland

2024

Opleiding Mito
– Vitatec Nederland

Riena Swaanen Vitaalveldtherapie
Meetsysteem Global Diagnostics
Riena Swaanen Vitaalveldtherapie

Mijn missie en visie

“Riena Swaanen Vitaalveldtherapie wil men inzicht geven in de basis van hun gezondheid en vanuit daar ondersteuning bieden om zo een natuurlijk en gezond leven te kunnen leiden.”

“Dit wordt gedaan door te kijken naar het vitaalveld van het lichaam d.m.v. een lichaamsmeting tot in de cel, via het meetsysteem Global Diagnostics. Met oprechte aandacht voor de situatie van de cliënt, maatwerk en toepassing van uitgebreide kennis over natuurgeneeskunde worden vervolgens handvaten gegeven om zo de cliënt te begeleiden naar een gezond leven.”

Voeding

Leefstijl

Begeleiding

Meer lezen over vitaalveldtherapie en mijn werkwijze?